Aktualności
Kanton Argowia w Smakach Szwajcarii
Linie SWISS rozpoczynają nową edycję Smaków Szwajcarii na pokładach swoich samolotów. Już od 4 września goście w klasach First Class, Business i Premium Economy na lotach długodystansowych z Zurychu i Genewy będą mogli spróbować kreacji kulinarnych z kantonu Argowia. Za przygotowanie menu odpowiedzialny będzie Manuela Steigmeier, szef kuchni restauracji FAHR w Künten, niedaleko Sulz. Smaki Szwajcarii z kantonu Argowia będą dostępne od września do listopada 2024 roku.
Manuel Steigmeier w wieku zaledwie 22 lat został szefem kuchni restauracji FAHR w Sulz, w kantonie Aargau. Po siedmiu latach ciężkiej pracy jego zespół został nagrodzony prestiżowym wyróżnieniem tj. gwiazdką Michelin oraz 17 punktami Gault Millau.
Kreacje kulinarne w poszczególnych klasach rezerwacyjnych
SWISS First
W klasie SWISS First goście będą mogli rozpocząć posiłek od tatara z pstrąga z majonezem koperkowym i musem jogurtowo-ogórkowym. Na danie główne Manuel Steigmeier przygotował duszone policzki cielęce, podawane z polentą mascarpone. Alternatywnie, goście mogą wybrać smażonego dorsza z chimichurri, serwowanego z kremową fregolą. Posiłek uwieńczy klasyczny finansjer czekoladowy.
Business Class
Goście w klasie SWISS Business mogą rozpocząć posiłek od marynowanego pstrąga łososiowego. Na danie główne można wybrać Boeuf Stroganow podawany z kluskami, buraczkami i śmietaną, lub smażonego sandacza, serwowanego z knedlami i młodymi brokułami. Menu dopełnia tort kasztanowy z bitą śmietaną waniliową i żelem z mandarynki i calamansi.
Premium Economy
Trzydaniowe menu w klasie SWISS Premium Economy również inspirowane jest kantonem Aargau. Goście mogą spróbować między innymi sera Habsburger Ritterkäse i Aarenberger, a na deser tradycyjnego ciasta marchewkowego z crème diplomate.