Aktualności
Nowe smaki w SWISS Saveurs
Szwajcarskie linie SWISS już od 3 kwietnia wprowadzą sezonowe zmiany w menu SWISS Saveurs. Szeroki wybór nowych wiosenno-letnich dań będzie obowiązywał do końca sierpnia. W nowej koncepcji kulinarnej - dostępnej przy wylotach z Zyrychu i Genewy - zauważalny będzie większy wpływ potraw regionalnych. Wykorzystanie lokalnych składników w menu jest zasługą współpracy SWISS z lokalnymi przedsiębiorcami: Confiserie Sprüngli oraz VALSER producenta alpejskiej wody mineralnej ze źródeł w Vals.
Dostępność SWISS Saveurs
Podróżni będą mieli okazję spróbować nowego menu na rejsach SWISS trwających co najmniej 50 minut. Pasażerowie, którzy nie zdecydują na zakup posiłku z nowego menu, otrzymają bezpłatnie butelkę wody mineralnej i czekoladę SWISS.
Rezerwacja posiłków z wyprzedzeniem do 12 godzin przed lotem
Szwajcarski przewoźnik zachęca także do wcześniejszego wyboru posiłków. Od 3 kwietnia 2024 linie SWISS skrócą termin składania zamówień z wyprzedzeniem. Nowy termin rezerwacji wyniesie 30 godzin przed odlotem dla wszystkich połączeń i zostanie dodatkowo skrócony do 12 godzin przed odlotem dla rejsów ze Szwajcarii tj. Zurychu i Genewy.
SWISS przeciw marnowaniu żywności
SWISS wprowadza politykę, która ma przeciwdziałać marnotrawieniu posiłków na pokładzie. W ramach działań oferuje podróżnym tzw. "pakiet niespodziankę" składający się z niesprzedanych świeżych produktów w obniżonej cenie. Niespodzianka dostępna jest na lotach, które są na końcu swojej rotacji. Dzięki temu podróżni mają swój wkład w zrównoważone podróże lotnicze.
Czekoladki i przekąski od Confiserie Sprüngli
Ważnym partnerem SWISS przy opracowywaniu nowego menu SWISS było Confiserie Sprüngli. Producent zyskał światową sławę za sprawą Luxemburgerli puszystych makaroników wypełnionych delikatnym kremem. Nie można nie wspomnieć także o wybornych czekoladkach pochodzących z manufaktury Confiserie Sprüngli. Podróżni, wybierający SWISS będą mieli okazję spróbować także przekąsek, sałatek i kanapek pochodzących od szwajcarskiego producenta.