Aktualności
Zimowa edycja Smaków Szwajcarii
Od 6 grudnia 2023 roku na pokładach SWISS AIR wystartowała zimowa edycja programu SWISS Taste of Switzerland. Pasażerowie First Class, Business Class i Premium Economy podróżujący z Zurychu i Genewy na trasach długodystansowych będą mieli przyjemność skosztować dań inspirowanych kuchnią kantonu Obwalden. Wyśmienite potrawy zostały starannie stworzone przez Michéle Müllera z Kempinski Palace w Engelberg. Zlokalizowany w Centralnych Alpach Szwajcarskich hotel jest dumnym członkiem prestiżowej Kempinski Group i może poszczycić się imponującymi 14 punktami GaultMillau.
Jakie dania z kantonu Obwalden zjemy na pokładzie?
Pasażerowie SWISS First Class mogą rozpocząć swoją kulinarną podróż od galarety z golonki wieprzowej z chrzanowym musem i kremu z pasternaka. W ramach dania głównego do wyboru będą filet cielęcy z rösti i grzybami lub pstrąg łososiowy z sosem beurre noisette. Na deser w Klasie Pierwszej zjemy pieczone jabłko z posypką orzechową.
W SWISS Business Class na przystawkę wybrano pieczeń wołową z marynowanymi warzywami, a jako danie główne filet z polędwicy lub sandacz. Na deser serwowane jest ciasto marchewkowe z kremem mascarpone.
Pasażerowie Premium Economy na lotach SWISS będą mieli okazję skosztować trzydaniowego posiłku wywodzącego się z tradycji regionu Obwalden. Pasażerowie poznają smak marynowanego kurczaka z miodem podanego obok ragout z soczewicy, sera z Obwalden oraz deseru składającego się z czekoladowego piernika i kompotu z gruszek.