Aktualności
Świąteczna atmosfera na pokładach LOT
W grudniu na pokładach PLL LOT można poczuć prawdziwe świąteczną atmosferę. Polski przewoźnik włączył do pokładowego menu tradycyjne polskie smaki. Pasażerowie będą mieli okazję spróbować przysmaków z piekarni Putka. W ofercie znajdzie się słodka drożdżówka ze śliwką z cynamonem oraz wytrawny pasztecik z kapustą i pieczarkami. Dotychczasowe batony Grześki zastąpią Grześki Mikołaje, a do bezpłatnego poczęstunku na wybranych trasach we wszystkich klasach podróży, ponownie wprowadzone zostaną słynne pierniczki Katarzynki. Podróżnych LOT Business Class oraz LOT Premium Economy Class dodatkowo rozgrzeje świąteczna herbata o smaku cynamonowo-pomarańczowym dostępna rejsach rozkładowych krótkiego i dalekiego zasięgu. W Wigilię Bożego Narodzenia posiłki mięsne we wszystkich klasach podróży zostaną zastąpione posiłkami postnymi.
Jak podkreśla Izabela Leszczyńska z PLL LOT: Świąteczną atmosferę chcemy przenieść również na pokłady naszych samolotów, dlatego w okresie okołoświątecznym zaplanowaliśmy zmiany w serwowanych przekąskach, daniach i napojach tak, by wszystkim naszym pasażerom, choć odrobinę przybliżyć polskie, świąteczne tradycje kulinarne.